رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله با بیان اینکه در حال حاضر مصرف سالانه IVIG در کشور بین سه تا ۳.۵ تن است، به اهمیت تولید داروهای مشتق از پلاسما اشاره کرد و گفت: با هدفگذاری تولید ۲ میلیون لیتر پلاسما باید به درآمدزایی برسیم و درآمد حاصل را برای داروهای وارداتی که امکان تولید آن در کشور وجود ندارد، صرف کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله مطرح کرد
به گزارش زیرنویس، دکتر ابوالقاسمی – رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله در هشتمین همایش داروسازی نظامی و شرایط اضطراری با اشاره به افزایش مصرف آی وی آی جی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر مصرف سالانه IVIG در کشور بین سه تا ۳.۵ تن است و ما در بین تمامی کشورهای دنیا رکورددار مصرف این دارو هستیم.
وی با تاکید بر لزوم منطقی کردن مصرف دارو در کشور اظهار کرد: سالانه هزاران دلار خرج واردات این دارو می شود؛ در حالی که برای مصرف منطقی راهکاری به جز نصیحت و توصیه نداشتهایم و اگر درصد بسیار جزئی از میزان واردات را برای موضوع صرف میکردیم، میتوانستیم در هزینهها صرفهجویی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در مصرف IVIG مصرف «آف لیبل» است؛ به طوری که در حال حاضر در مورد اکثر بیماران بدحال و حتی ناباروری با استناد به برخی مطالعات تجویز میشود.
افزایش مصرف IVIG اصلیترین تهدید به شمار خواهد رفت.
وی با بیان اینکه مصرف IVIG سالانه ۶.۹ درصد افزایش دارد، خاطرنشان کرد: در آینده ای نه چندان دور افزایش مصرف IVIG به عنوان اصلیترین تهدید به شمار خواهد رفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تصریح کرد: در سال ۱۳۸۵ میزان اهدای داوطلبانه خون در کشور ۱۰۰ درصد شد و شاخص آن به ۲۷ در هزار رسید اما متاسفانه در سال ۹۰ و ۹۱ سیاست پلاسما تغییر کرد و روند صدور مجوز به بخش های خصوصی برای پلاسماگیری متوقف شد. به دنبال این سیاست نادرست و بازگشتن پلاسماگیری به انتقال خون، میزان اهدای خون از ۲۷ در هزار به ۲۲ در هزار رسید و در برخی موارد با کمبود خون در کشور مواجه شدیم.
وی با اشاره به اینکه پلاسما ماده اصلی تولید IVIG است، گفت: در حال حاضر مراکز محدودی پلاسما تولید می کنند یک مرکز خصوصی ۳۰۰ هزار لیتر و با احتساب ۲۰۰ هزار لیتر سازمان انتقال خون، میزان پلاسمای تولیدی کشور به ۵۰۰ هزار لیتر نیز نرسیده است در حالی که قبل از تغییر مدیریت هدف گذاری برای تولید یک میلیون لیتر پلاسما وجود داشت و عدم صدور مجوز برای مراکز پلاسماگیری این روند را به تاخیر انداخت.
وی در پایان با اشاره به اهمیت تولید داروهای مشتق از پلاسما پیشنهاد داد که با هدفگذاری تولید ۲ میلیون لیتر پلاسما باید به درآمدزایی برسیم و درآمد حاصل را صرف داروهای وارداتی که امکان تولید آن در کشور وجود ندارد، کنیم.
منبع:ایسنا